Title Image

Herman Krikhaarprijs

Tien jaar HERMAN KRIKHAARPRIJS in Almelo

 

2018 is voor de Herman Krikhaarprijs een jubileumjaar en dat moet gevierd worden!

 

In 2018 bestaat de Herman Krikhaarprijs 10 jaar en dit zal gevierd worden met een grote expositie in de Kunsthal van Hof 88 van alle deelnemers aan de prijs. Het is de eerste keer, dat de Herman Krikhaarprijs expositie in de Kunsthal plaats vindt. Daarmee is de prijs aangeland op één van de meest gerenommeerde locaties voor kunst in Almelo. Met stichting Indigo is al overeengekomen, dat de expositie die behoort bij de prijs ook de komende jaren in de Kunsthal zal blijven.

 

Om het 10 jarig bestaan extra luister te geven, zal de weduwe van Herman Krikhaar, Helena Stork speciaal uit Frankrijk overkomen om de prijs op 21 oktober 2018 uit te reiken.

 

Ieder jaar wijst een deskundige jury een winnaar aan op basis van ingeleverd werk. Het in te leveren werk mag echter niet groter zijn dan 1 x 1 x 1 meter. De winnaar ontvangt een geldprijs van 500 euro en zijn of haar werk wordt langer in de kunsthal tentoongesteld.

 

De deelname aan de prijs is voorbehouden aan beeldend kunstenaars uit alle disciplines wonend of werkend in Almelo. Inschrijven kan tot 1 augustus 2018 op de website www.hermankrikhaarprijs.nl.

 

Locatie: Kunsthal Hof 88

 

Data: 20 t/m 28 oktober 2018

 

Prijsuitreiking: 21 oktober 2018 om 16.00 uur door Helena Stork